Persbericht - Gemeente Delfzijl steunt inzamelingsactie Voedselbank

21 December 2016

Op woensdag 21 december overhandigde wethouder Meindert Joostens de opbrengst van de door Delfzijlster gemeenteambtenaren ingezamelde levensmiddelen aan de Voedselbank Appingedam-Delfzijl.

Dit in het kader van een inzamelingsactie die Groningse voedselbanken, waaronder de Voed-selbank Appingedam-Delfzijl, zijn gestart om zoveel mogelijk voedsel in te zamelen voor kwetsbare inwoners. Doel is om ervoor te zorgen dat er voor 2017 een buffer ontstaat.

Alle hulp is welkom.

De gemeente ondersteunt de voedselbank en biedt voorzieningen voor inwoners die het net niet red-den. 'Maar soms is dit vangnet niet voldoende', zegt wethouder Meindert Joostens. 'Wij zijn daarom blij met particuliere initiatieven, zoals van de Voedselbank Appingedam-Delfzijl.. Dat is een goede aanvulling op de voorzieningen die de gemeente biedt.' Meer informatie over de inzamelingsactie en de Voedselbank Appingedam-Delfzijl is te vinden op www.voedselbankappingedamdelfzijl.nl

Einde persbericht

Meer informatie is verkrijgbaar via team communicatie gemeente Delfzijl, telefoonnummer (0596) 63 91 29, e-mail: jd.smit@delfzijl.nl

Foto-onderschrift:
Wethouder Meindert Joostens overhandigt een voedselpakket aan Gerda van Dijken, bestuurslid van de Voedselbank Appingedam-Delfzijl.

Meer nieuws
Persbericht - Gemeente Delfzijl steunt inzamelingsactie Voedselbank